Druktemeter is thermometer voor de stad

Een manier om de ruimte beter te verdelen is vroegtijdig informeren over de actuele drukte. Daarom heeft Crowdcom de druktemeter ontwikkeld; een actuele thermometer voor elke locatie gebaseerd op de live teldata.

2
min
November 10, 2021
Notification message here
Link
bezoekers
dagen
telposities

Crowdcom bouwt API om drukte in beeld te brengen.

Stedelijk gebied, winkelcentra, parken en publieke gebouwen; we merken dat de beschikbare ruimte steeds kostbaarder wordt. Een manier om de ruimte beter te verdelen is vroegtijdig informeren over de actuele drukte. Daarom heeft Crowdcom de druktemeter ontwikkeld; een actuele thermometer voor elke locatie  gebaseerd op de live teldata van sensoren in het centrum van de massa. U kunt de druktemeter tonen op uw website, social media of LED schermen in de stad. We gebruiken de meter door een telsysteem in het hart van het te meten gebied te plaatsen. De sensor meet het aantal passanten in een tijdsblok en ziet de toename, het aantal passanten en de bezetting.

Kalibreren

Drukte is subjectief. Wat voor de een al druk lijkt, is voor de ander nog heel rustig. Crowdcom rekent daarom voor de kalibratie van de meter eerst de theoretische capaciteit van het gebied uit. Daarna kalibreren we de druktemeter op basis van de praktijk tijdens drukke momenten. Zo bepalen we samen met u wat 100% bezetting is en kunnen we de kalibratie finetunen.

Druktemeter in Tilburg

Druktemeter op website

De resultaten zijn direct zichtbaar in ons Event Dashboard.  Om de druktemeter ook voor het publiek zichtbaar te maken hebben we een API beschikbaar gesteld waarmee op  uw website de data kan worden bekeken en u een eigen meter kan plaatsen.  Wilt u hulp bij de implementatie van de API? Crowdcom kan binnen 3 werkdagen leveren tegen scherpe tarieven. Neem voor meer informatie en een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief en wordt automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen! Met het invullen van onderstaand formulier gaat u akkoord met ons privacy statement.

Hartelijk dank voor uw inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.