‘De prijs-kwaliteitverhouding van Crowdcom is erg goed’

Crowdcom ondersteund organisatoren met het verantwoord kunnen openen van kermissen. In dit artikel staat de ervaring van André Vonk, eigenaar van de Buro de Kermisgids, beschreven.

2
min
November 10, 2021
Notification message here
Link
bezoekers
dagen
telposities

Buro de Kermisgids is een onafhankelijk organisatiebureau voor kermissen in Nederland. Eigenaar André Vonk organiseert met zijn familiebedrijf ruim 100 evenementen per jaar. Het afgelopen jaar heeft hij bij veel gemeentes een coronaplan voor kermissen uitgerold. Een onderdeel van deze kermisplannen? Het tellen van bezoekers door Crowdcom. Andre vertelt over de samenwerking.

Andre: “We pakken de organisatie van kermissen van A tot Z op: een plattegrond, promotie, financiële afhandeling, vergunningaanvragen en nog veel meer. Het is een nichemarkt waarin het organiseren van kermissen bij veel gemeentes niet tot hun kerntaak behoren. We zijn de enige in Nederland die echt onafhankelijk kermissen organiseren. Sterker nog we hebben nog geen kauwgomballenautomaat van onszelf op een kermis staan.”

Coronaperiode
Andre: “Er werden door de overheid verschillende voorwaarden gesteld om kermissen door te kunnen laten gaan: van hekken om het terrein en het garanderen van de anderhalvemeterregel tot het monitoren van het aantal bezoekers. Er ontstonden daardoor andere situaties, maar ook andere locaties die normaal niet als kermislocaties gebruikt worden.”

Samenwerking Crowdcom
Andre: “De samenwerking met Crowdcom is in coronatijd ontstaan, omdat we op zoek waren naar een efficiënte manier om het aantal bezoekers te monitoren. Wij organiseren een groot aantal kermissen, waardoor we met de hulp van Crowdcom flink wat evenementen hebben door kunnen laten gaan. Wij hebben een tekening van het kermisterrein aangedragen, daarna gaf Crowdcom advies over de plaatsing van het telsysteem. Uiteindelijk kwamen we samen tot een oplossing.

Dat verliep bijzonder goed en we hebben op zeker 25 locaties gebruik gemaakt van het telsysteem van Crowdcom. We hebben de kermissen op veilige wijze open kunnen houden, omdat we real-time – via een app – het publiek hebben gemonitord. Crowdcom is harstikke goed bereikbaar en verstaat de kunst van actie ondernemen op het moment dat er behoefte aan een aanpassing of advies is. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed op orde. Als het te duur zou zijn – en ik beter iemand met een handtellertje bij de ingang kan zetten – schiet het zijn doel voorbij.”

Een telsysteem biedt meer veiligheid
Andre: “Ik kan me voorstellen dat ik – ook los van de coronamaatregelen – op sommige evenementen de telsystemen van Crowdcom goed kan gebruiken. Op die manier monitor je het aantal mensen dat op het terrein rondloopt, waarmee je gehoor geeft aan de kaders van een vergunningsaanvraag of het aantal beveiligers dat je gaat inzetten beter kunt inschatten.”

Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief en wordt automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen! Met het invullen van onderstaand formulier gaat u akkoord met ons privacy statement.

Hartelijk dank voor uw inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.