De interface van Crowdcom werkt erg prettig en het telsysteem is betrouwbaar

De ervaring van organisator Jez Cox over de inzet van Crowdcom telsystemen.

5
min
September 14, 2021
Notification message here
Link
Evenementen
20.000
bezoekers
4
dagen
6
telposities
Crowd management

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is een jaarlijks terugkerend, meerdaags kunstenfestival in Groningen. De editie van 2021 was – door alle coronamaatregelen – anders dan anders. Cruciaal was het monitoren van bezoekersaantallen, om die reden koos Jez Cox (productiemanager bij Noorderzon) voor de softwareoplossing van Crowdcom. Wat is zijn ervaring met ons telsysteem?

Jez: “Noorderzon in Groningen is normaal – met ruim 150.000 duizend bezoekers in elf dagen – één van de grootste open veld-festivals in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen moesten we het park dit jaar totaal anders inrichten. Met 2,5 kilometer aan bouwhekken hebben we twee grote, volledig gecontroleerde buitenruimtes gebouwd. We maakten gebruik van de horeca-terrasregels, waarmee we afstand tussen personen wisten te garanderen en een maximaal aantal personen per ‘terras’ mochten toelaten. Hiervoor hadden we een telsysteem nodig om inkomende en uitgaande bezoekers te tellen.”

Betrouwbaar systeem
Jez: “Gelukkig kwamen we via via bij Crowdcom terecht. Marijn (oprichter Crowdcom) was erg behulpzaam, was er ruim op tijd om het systeem te installeren en het werkte goed. Ik was erg enthousiast dat de sensor zo kon worden ingesteld dat crewleden niet meegeteld werd. Daarom hebben we vier meter telruimte en twee meter crewingang geïnstalleerd. Op die twee meters werden onze crewleden niet meegeteld bij de in- en uitgang van het terrein. Crowdcom was erg open over de afwijking van twee procent waar we altijd rekening mee moesten houden. We waren blij met zijn eerlijkheid en hebben rekening gehouden met deze foutmarge.”

Prettige interface en goede service
Jez: “Over de gehele week genomen was ik zeer tevreden, had ik veel vertrouwen in het telsysteem en werden we handiger in het gebruik ervan. Mochten we in de toekomst weer bezoekers moeten tellen, kies ik zeker voor Crowdcom. De interface is prettig en de service is heel erg goed.”

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief en wordt automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen! Met het invullen van onderstaand formulier gaat u akkoord met ons privacy statement.

Hartelijk dank voor uw inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.